Tijdens je vakantie of een weekendje weg neem je graag de tijd om het afwisselende landschap te ontdekken en de rijkdommen van het lokale, historische, culturele of culinaire erfgoed.

De tijd nemen betekent ook: op een andere manier rondreizen, de dagelijkse sleur vergeten… Het is tijd voor “slow” toerisme! Onze bestemming is ideaal voor dit type vakantie op een rustig tempo, in een aangename en milieuvriendelijke sfeer. Laat de auto maar staan, want wij hebben een aantal andere oplossingen, die leuker, duurzamer en goedkoper zijn: de bus, de fiets, het toeristische treintje, de boot en gewoon lekker wandelen.

MET DE FIETS

Wist je dat Cap d’Agde Méditerranée is bekroond met het keurmerk Accueil Vélo?

Want ja, hier wordt onbeperkt gefietst: via de kust, langs het Canal du Midi, door de wijngaarden…Je vindt er 43 km aan fietspaden en groene wegen, 500 km aan mountainbike circuits, bekende parcoursen zoals de Mediterrane Fietsroute langs het Canal du Midi [EuroVelo8] van oost naar west en de GTMC van noord naar zuid… Of je nu kiest voor een gezinstochtje, een sportief uitstapje of rondkijken met een E-Bike: laat je verrassen door de streek.

Bekijk onze favorieten, onze Top 5 van beste fietstochten.

Wil je op fietsvakantie? Op onze website vind je de dienstverleners met het keurmerk “Accueil Vélo”. Deze dienstverleners bieden je alles wat je nodig hebt voor je milieubewuste vervoermiddel: een veilig fietsenhok, reparatiekit, afspuitplaats voor fietsen, handige informatie en bagagetransfers.

Heb je je eigen fiets niet meegenomen? Geen punt, want vlak bij je vakantieplekje is er altijd wel ergens fietsverhuur te vinden. Onze tip voor als je een fietsvakantie wilt: kies een fiets met elektrische assistentie!

MET DE BUS/AUTOCAR

Zoek je een praktisch en betaalbaar vervoermiddel voor je dagelijkse uitstapjes, waarmee je ook tijdens je vakantie je CO2-uitstoot beperkt? Dan is de bus een oplossing!

Het is een fantastische manier om lekker rustig rond te reizen. De bus neemt je mee door de streek, voor een gezellig tochtje met andere busreizigers.

CapBus heeft een compleet aanbod van regelmatige buslijnen voor elk type transport, zowel binnen als tussen de steden van de streek.

‘s Zomers rijden de bussen van dit netwerk volgens een vakantierooster, met vijf regelmatige bussen richting de stranden, bussen die ‘s avonds laat rijden, twee bussen naar Pézenas en een snelle bus richting Cap d’Agde. Dus ontspan en laat je rond rijden!

TOERISTISCH TREINTJE

Maak je klaar voor een comfortabel ritje met het treintje Petit Train du Cap, door de stad en de omgeving. Tijdens drie rondritten met historische informatie ontdek je de badplaats. Langs de stranden, aan de voet van de vulkanische rotsen of tot aan de top van de Mont Saint-Loup: het toeristische treintje neemt je mee door ons prachtige kustlandschap. Het rustige tempo van het treintje is ideaal om ook na zonsondergang van een tochtje te profiteren, en daarom zijn er ook avondritten!

In Vias nodigt het treintje Petit Train des Campings je uit om je auto in de schaduw te laten staan en in te stappen voor een bezoekje aan de markt, een stranddag, shoppen in de winkeltjes van de strandboulevard, een avondje naar de kermisattracties van Fabrikus World… Een vakantie zonder parkeerzorgen dus!

TE VOET

Cap d’Agde is een paradijs voor voetgangers! Overal langs de kades en tussen de appartementencomplexen loopt wel een voetgangerspad.

Er zijn verschillende opties om lekker rond te wandelen. Raadpleeg de rubriek wandelingen en tochten  en scroll door het aanbod naar gelang je vakantielocatie of laat je inspireren door onze tips voor tochten om even heerlijk uit te waaien! Hou je van een mooi uitzicht? Dan is de klim naar de Mont Saint-Loup voor jou gemaakt!

MET DE BOOT 

Je verblijft hier aan de kust, dus een boottochtje is een must! En om de boot als vervoermiddel te gebruiken, vind je een aantal diensten:

• de oversteek van de Hérault met het veerpontje, tussen de kade van Le Grau d’Agde en de kade van La Tamarissière (een snelle en leuke pendelboot waarmee je een omweg van een aantal kilometers vermijdt),
• de pendelboot van  Les Coches d’eau in de plezierhaven vaart ook richting het strand!
• waterbus Bateau Bus vaart tussen het centrum van Agde en de riviermonding van de Hérault (Le Grau d’Agde of La Tamarissière). Ideaal om de omgeving te ontdekken, vooral als je zonder auto reist!

Deze vriendelijke kapiteins nemen je mee voor een rustig boottochtje.

DEALS

Bekijk de tips van het VVV voor een autovrije vakantie!
Het VVV biedt talloze leuke uitstapjes om de streek te ontdekken. Deze uitstapjes worden speciaal georganiseerd om de rijkdommen van de streek te ontdekken en om de boeren, vaklieden, experts van de geschiedenis of de natuur te ontmoeten. Kies het uitstapje dat bij je past: kunst en erfgoed, natuur, met de fiets, culinaire specialiteiten, wijnkunde… Gelegenheid genoeg om je auto te laten staan!

Beleef je vakantie op een nieuwe manier, door te kiezen voor milieuvriendelijke transportmiddelen!  

Fotocredit: Maia – Coches d’eau – Petit Train du Cap – H. Comte
Foto’s hergebruiken verboden