43 km zachte paden en fietspaden verbinden Agde, Le Cap d’Agde, Le Grau d’Agde en La Tamarissière. Ontdek het historisch centrum, de Hérault en de kust… met de fiets! Ideaal voor een uitstapje met het gezin, meer informatie vindt u in de Guide des voies douces en op ons plan met daarin al onze suggesties voor leuke fietstochtjes.

Zachte paden en fietspaden

43 km zachte paden en fietspaden verbinden Agde, Le Cap d’Agde, Le Grau d’Agde en La Tamarissière. Ontdek het historisch centrum, de Hérault en de kust… met de fiets! Ideaal voor een uitstapje met het gezin, meer informatie vindt u in de Guide des voies douces en op ons plan met daarin al onze suggesties voor leuke fietstochtjes.

Portiragnes-Plage ligt op 6 km van Portiragnes-Village via het fietspad waarvan een stukje vlak langs het Canal du Midi loopt.

Kom genieten van de zeelucht en de natuur met de vele vogels!

Met de fiets!
©Natacha Durrieu

Verschillende rustige fietstochtjes

Toegankelijke parcours voor het hele gezin en met alle soorten fietsen maken het mogelijk om de wijngaarden, het Canal du Midi, de stranden en de dorpen rond Agde, Vias en Portiragnes te ontdekken.

Een unieke ervaring voor liefhebbers van MBT

U houdt ervan om sport met ontdekking te combineren? Kies dan voor de Traversée Larzac-Méditerranée, de “Route 66” voor fietsers! Tijdens de 188 km tocht tussen Le Caylar en Agde, rijdt u voorbij de mooiste plekjes van de Hérault zoals Larzac, Escandorgue, de oevers van Salagou, de wijngaarden van de lage vallei van Hérault om zo uiteindelijk een vulkanische kust te bereiken, uniek in de metropool, waar de hellingen van mont Saint-Loup in Cap d’Agde ervoor zorgen dat sportievelingen zich helemaal uit kunnen leven in de natuur… op voorwaarde dat ze gerespecteerd wordt natuurlijk!

Maak een korte stop in het natuurpark van Bessilles, een prachtige locatie om te mountainbiken.

De Espace VTT-FFC “Bessiles – Pays de Pézenas” heeft vier vertrekpunten (Montagnac, Nizas, Vias en Florensac) en stelt 22 circuits voor van 6 tot 49 kilometer over 500 km gemarkeerde paden, met verschillende niveaus, langs de Hérault, het Canal du Midi en de Middellandse zee.

Praktische informatie

Tussen Le Cap d’Agde, Pézenas en omgeving, Portiragnes en Vias, kan u terecht op verschillende plekken om een fiets voor volwassenen of kinderen te huren en dit voor een uur of een week, voor een tochtje met familie of vrienden.

Foto’s hergebruiken verboden