Pomérols

Ode aan dit rustige dorp tussen wijngaarden en de Etang de Thau

Laat uw auto achter en neem de tijd om het centrum van Pomerols en de wijnbuurten te voet te ontdekken.

Ga terug in de tijd via de architectuur

Het gebied van Pomérols is al sinds het chalcolithicum tijdperk bewoond. Dichter bij het heden hebben opgravingen overblijfselen van kleine Romeinse landbouwbedrijven aan de dag gelegd.

Vanaf 824 is er sprake van een villa met een rurale kapel gewijd aan Saint-Cyr. Pomérols ontstaat in de tweede helft van de 11e eeuw. Het dorp wordt in 1160 een vestingstadje.

Een wandeling door de zonovergoten straatjes van het oude centrum laat een historisch erfgoed zien, met oude gevelhuizen uit de 14e, 15 en 16e eeuw… Kijk omhoog!

Verder lezen

In de kerk schittert een schat

Liefhebbers van kunst en barok of bezoekers van een dag, ga de kerk Saint-Cyr Sainte-Julitte uit de 13e eeuw binnen. Aan het eind van de 16e eeuw werd deze kerk tijdens de godsdienstoorlogen verwoest en afgebrand, net als het dorp, maar in 1600 werd ze heropgebouwd en in de 18e eeuw vond er een verbouwing plaats.

De kerk is versierd met een prestigieus monument: een houten barok altaarstuk dat met goud is versierd en in 1676 door de beeldhouwer Jean Cannet uit Agde is gemaakt. Het is gewijd aan de twee beschermheiligen van de kerk: Saint-Cyr en Sainte-Julitte.

Zoom op

Zoom op de coöperatieve wijnkelder Les Costières de Pomérols

Pomérols is een wijndorp in het hart van de AOP-wijn Picpoul de Pinet. Buiten het historisch centrum liggen wijnbuurten met huizen van wijnboeren en stedelijke domeinen met hun agrarische bijgebouwen.

Maak een stop in de coöperatieve wijnkelder, proef de wijnen en ontdek de know-how van de wijnboeren.

Suggestie

Suggestie

Kent u de rhynchites-kever? Deze kever is het totem-dier van het dorp. Vroeger maakte deze kever alles kapot in de boomgaarden van Pomérols…maar tegenwoordig loopt het mee in de dorpsfeesten tot groot plezier van jong en oud.

Onze brochures via “Pomérols”

 • Verblijf gids
  Om alles te weten te komen over vrijetijdsactiviteiten, wandelingen, havens, diensten en nuttige adressen.

  Adressenlijst

  Toeristisch Kantoor

  Bureau d’information
  20 place du 14 juillet
  34120 Pézenas
  Téléphone : 04 67 98 36 40
  Email

  Gemeenthuis

  Place de la mairie
  34810 Pomérols
  Téléphone : 04 67 77 03 32
  www.pomerols.fr
  Email