Deze dorpjes die rondom een kasteel of kerk zijn gebouwd, nodigen u uit om het bewaard gebleven erfgoed te komen ontdekken.

Nézignan l’Evêque, een prachtige parel

In Nézignan l’Evêque lijkt de tijd te hebben stil gestaan! Dit dorp werd tijdens de middeleeuwen rondom het fort gebouwd, langs de drie grachten en concentrische stadsmuren. Het is een prachtige plek met bewaard gebleven architectuur. Stop in de straatjes die rondom het 12e eeuwse kasteel lopen, en loop er naar binnen om de religieuze kunst te ontdekken.

©Philippe Lagarde

Saint-Pons de Mauchiens, hooggelegen op de rotspunt

Saint-Pons de Mauchiens werd tijdens de Middeleeuwen in een cirkel om het kasteel heen gebouwd. Het plaatsje heet u welkom rondom de stadsmuren. Breng tijdens een wandeling door de schilderachtige straatjes een bezoek aan de 12e eeuwse mottekappel maar bekijk ook de huizen in typische Zuid-Franse stijl uit de 5e en 7e eeuw. Hier kunt u adembenemende plaatjes schieten vanaf de rotspunt en torenvalken ontdekken die onder de dakpannen nestelen.

©Henri Comte

Caux, prachtige architectuur

De 10e eeuwse circulade (rondbouw) van Caux ligt rondom de klokkentoren met portaal. Wandel door de wirwar van typische straatjes, die drie ringen vormen van basalt; hét kenmerkende steen van het dorp. De circulade van het dorp heeft zijn middeleeuwse karakter weten te bewaren. Buiten de stadsmuren ontdekt u een wijngebied met prachtige huizen en wijnkelders. Dé gelegenheid om de heerlijke wijnen IGP Pays de Caux en AOC Pézenas-Languedoc te proeven.

©Philippe Lagarde

Loop dus een rondje; er is genoeg te zien in de dorpen Nézignan l’Evêque, Saint-Pons de Mauchiens en Caux !