Saint-Pons de Mauchiens

Een pittoresk rondlopend dorp middenin de wijngaarden

Saint-Pons-de-Mauchiens ligt bovenop een rotspunt en u kunt hier perfect van de Languedoc genieten.

Een wandeling in het hart van de “Circulade

Waardeer de rust en de architecturale rijkdom van Saint-Pons-de-Mauchiens, ontstaan in het neolithische tijdperk op de site van Roquemengarde. Het dorp wordt voor de eerste keer genoemd in de 9e eeuw en is sinds de antieke oudheid in de buurt van het domein van Le Montredon bewoond, het was in de 10e eeuw in handen van de landheren van Montpellier.

Alle middeleeuwse charme en authenticiteit is in dit dorp aanwezig. Het is rond de oude kapel uit de 12e eeuw gebouwd, een echt juweeltje van regionale romaanse kunst.

Verder lezen

Zet uw bezoek voort binnen de stadsmuren en mis niet de opvallende huizen die aan de voet van het kasteel zijn gebouwd, als u door de pittoreske straatjes wandelt, zoals het huis van de Consuls uit de 14e eeuw en het indrukwekkende huis van de Emigrants uit de 17e eeuw.

Buiten de stadsmuren wandelt u door de nieuwe wijken die in de 19e eeuw zijn gebouwd. De luxe huizen van wijnboeren die langs de straten staan getuigen van de gouden tijd van de wijnbouw.

Niet te missen uitzichten

Liefhebbers van mooie panorama’s zullen verliefd worden op Saint-Pons-de-Mauchiens met zijn spectaculaire uitzichten op de garrigue, de wijngaarden, de heuvels van L’Espinouse, de uitlopers van de Larzac en soms zelfs de Pyreneeën!

Wandel nog verder en ga naar de kapel Notre-Dame d’Espérance, die midden tussen de pijnbomen staat. Hiervandaan heeft u een mooi zicht op het hele dorp en kunt u van de rust van deze plek genieten.

Zoom op

Zoom op de kleine torenvalken

Van begin april tot eind augustus kunt u vanuit de observatiepost middenin het dorp de vlucht van kleine torenvalken bewonderen. In het dorp leeft een zeldzame kolonie van deze kleine insect-etende roofvogels die onder de dakpannen nestelen.

Suggestie

De legende van Saint-Pons-de-Mauchiens

Een landheer van Saint-Pons zou door een horde honden zijn verzwolgen. In zijn doodstrijd riep hij”o las mas cos”: Oh, de gemene honden Vandaar de naam Saint-Pons-de-Mauchiens. Deze honden zijn het embleem van het dorp geworden en staan op het wapenschild. Ze worden gevierd tijdens de Malicanes, het dorpsfeest in augustus.

Onze brochures via “Saint-Pons de Mauchiens”

 • Verblijf gids
  Om alles te weten te komen over vrijetijdsactiviteiten, wandelingen, havens, diensten en nuttige adressen.

  Adressenlijst

  Toeristisch Kantoor

  Bureau d’information
  20 place du 14 juillet
  34120 Pézenas
  Téléphone : 04 67 98 36 40
  Email

  Gemeentehuis

  56 rue de la Garenne
  34230 Saint-Pons-de-Mauchiens
  Téléphone : 04 67 98 70 72
  Email