Saint-Thibery

De Gallo-Romeinse site van Cessero

Saint-Thibéry is een belangrijke historische plek van het gebied. Eerst de natuurlijke geschiedenis: de basaltorgels die in het dorp liggen zijn een verrassende centraal gelegen getuige. Dan de menselijke en spirituele geschiedenis: het was een belangrijk pelgrimsoord in de middeleeuwen, vooral rondom de abdij met de relieken van heiligen. Kerk, kloostergebouwen, oude oliemolen, oude brug, uitkijkpunt vanaf het fort… Een spannend bezoek dat wij aanraden!

Een in het basalt gesmeden geschiedenis

Een basaltstroom langs de Hérault-rivier is in de prehistorie verantwoordelijk voor de geboorte van Saint-Thibéry. Een geologisch evenement waar het hart van de stad een originele en uitzonderlijke getuige aan over heeft gehouden: de basaltorgels. Een geologische bezienswaardigheid die u niet mag missen!

Verder lezen

Van gallo-romeinse stad tot pelgrimsoord

In deze als een kunstwerk opgebouwde Gallo-Romeinse stad, die later Saint-Thibéry wordt, staat nog altijd de abdij uit de 8e eeuw die door Attilio, leerling van Saint-Benoît d’Aniane, werd gesticht. Neem de tijd om er rondom te lopen en een indruk van de omvang van dit gebouw te krijgen. Ga dan de abdij binnen, die in een gotische stijl is herbouwd en in de 18e eeuw is verheerlijkt door de Benedictijnen van Saint-Maur.

Vlakbij, geeft het hooggelegen oude fort de fundering van het dorp aan, of liever de plek van de oppidum, een belangrijke handelsplek daar waar meerdere wegen samenkomen: eerst de rivier en dan de Via Domitia in de oudheid.

Zoom op

Zoom de dijken

Geniet van een stop of van een picknick aan de oever van de Hérault-rivier om de werken te ontdekken die hier gebouwd zijn. U ziet hier de “Romeinse” brug, die volgens de legende door Hannibal en zijn olifanten is overgestoken, en de graanmolen uit de 13e eeuw.

Suggestie

Het jazzfestival

Mis niet het jazzfestival in de zomer (midden augustus). Een leuk moment waar iedereen gezamenlijk van hoogwaardige gratis concerten kan genieten.

Onze brochures via “Saint-Thibery”

 • Verblijf gids
  Om alles te weten te komen over vrijetijdsactiviteiten, wandelingen, havens, diensten en nuttige adressen.

  Adressenlijst

  Toeristisch Kantoor

  Bureau d’information
  20 place du 14 juillet
  34120 Pézenas
  Téléphone : 04 67 98 36 40
  Email

  Gemeentehuis

  Place de la Mairie
  34630 Saint-Thibery
  Téléphone : 04 67 77 80 57
  www.ville-saint-thibery.fr
  Email