Bent u voor uw volgende wandeling in de natuur op zoek naar een unieke ervaring? Dan is deze wijntoeristische wandeling “Terroir d’art et de nature” precies wat u zoekt. Tijdens deze wandeling kunt u kennismaken met een volledig andere omgeving!

16 km te voet… dat doet goed!

Dit wandelpad is toegankelijk voor iedereen en vraagt weinig inspanning. Iedereen wandelt er op zijn eigen tempo en geniet van de prachtige en verschillende landschappen: een wijnlandschap, een western landschap met rode kleuren afkomstig van de uitzonderlijke gronden en natuurlijk ook het uitzicht op de Middellandse Zee die zo ver, maar toch zo dichtbij is.

Dit is trouwens ook de perfecte gelegenheid om de tijd te nemen om alle geuren van het struikgewas in te ademen.

Hup, zak een beetje door de benen om de tijm, de wilde lavendel, de rozemarijn en nog zoveel meer te kunnen ruiken. Wat ruikt dat toch lekker hé!

©Henri Comte

Stenen standbeelden

Het is een echte verrassing om deze 14 stenen standbeelden aan de rand van de wijnstokken te ontdekken. Echt wel!

Deze werken zijn gemaakt door 6 kunstenaars uit de Hérault en brengen hulde aan de wijnstokken en de wijn.

Ga even wat dichterbij om de namen te bekijken die de kunstenaar aan zijn werk heeft gegeven: la fête (het feest), le porteur (de drager), les grands hommes (belangrijke heren)…

De kleur van de steen staat in schril contrast met de natuur en dat trekt natuurlijk ook de aandacht naar zich toe.

Er werd hiervoor zandsteen van Saint-Privat gebruikt.

Twee vliegen in één klap: de perfecte manier om de wijngaard in de kijker te zetten en onszelf om te toveren tot stenen standbeelden, alleen de krekels doen er ons in de zomer aan denken dat we in het zuiden!

©Henri Comte

Eerst inspanning, daarna ontspanning!

Zin in een proeverij?

Breng dan een bezoek aan de coöperatieve wijnkelder “ Les Vignerons Montagnac Domitienne”. U kunt deelnemen aan een gratis en becommentarieerde proeverij van de Picpoul de Pinet “ Les Terres Rouges “. Het is de druivensoort die is aangeplant in de streek die u tijdens de wandeling bezocht heeft.

De coöperatieve wijnbouwers van de wijngaarden van Montagnac, gekoppeld aan hun regio, vinden het belangrijk om hun passie en hun kennis te delen.

De doorFFR gemarkeerde wijnroute werd in 2017 uitgeroepen tot de mooiste wandelroute van de Hérault!

Meer weten

Snel, trek uw wandelschoenen aan voor een wandeling doorheen het hart van de wijngaarden!