Houdt u van natuur, ontspanning en avonturen? Le Domaine Départemental de Bessilles in Montagnac biedt u « een uitstapje in de natuur » middenin een eeuwenoud naaldbos.

Een beschermd natuurlijk gebied

Zodra je er binnenloopt, komen al je zintuigen tot leven! Het is een ware groene long met diverse facetten – ideaal om je te ontspannen.

Sluit je ogen en luister… Getjilp van vogels in elk seizoen, lentebloemen, het geluid van krekels in de zomer en geuren van kreupelhout als uitnodiging om te ontsnappen. Middenin deze rijke biodiversiteit ontdekt u alleen, met z’n tweeën of met het gezin, de schaduwrijke paden in de bossen en mediterrane graslanden.

Liefhebbers van prachtige landschappen ? Neem de 6 km lange, gemarkeerde wandelroute de « Randonnée les côteaux de Bessilles » tussen dennenbossen, kreupelhout en wijngaarden. Volg de geplaatste borden voor informatie over de dieren die u kunt zien op deze plek met de aanduiding Ligue de Protection des Oiseaux en geniet van de uitzichten over het Étang de Thau en de Mont Saint Clair in Sète.

©Natacha Durrieu

Een plaatsnom te recreën in de natuur – geheel naar uw wensen

Het Domaine Départemental is de ideale plek om te ontspannen en verwelkomt u met open armen voor een dag, een weekend of een vakantie dankzij het Village Vacances Famille in het hart van het park en het biedt een ruime keus aan activiteiten.

U bent een sportieveling ?

Dit is het moment om erop uit te gaan op de fiets of te voet over de gemarkeerde wegen en paden die u kunt verkennen vanaf het startpunt bij het het terrein voor mountainbikes/FFC. Aan u de kans om Cap d’Agde Middellandse Zee te ontdekken tussen druiven, kreupelhout en heuvels : het park is een van de etappes van de Traversée Larzac Méditerranée die loopt van Le Caylar naar Agde en het sluitstuk vormt van de GTMC, de Grote Oversteek van het Centraal Massief, aan de kust van de Middellandse Zee. Het maison départementale du vélo ter plekke informeert u graag over alle mogelijkheden voor ritjes op de fiets !

In het Parc Départemental de Bessilles kunt u naar hartenlust gebruikmaken van het fitness-parcours, multisport-terreinen, een lommerrijk fietsparcours voor debutanten of routiniers op de mountainbike… U heeft een ruime keus aan mogelijkheden om fit te blijven !

Heerlijk nietsdoen bevalt u prima ?

Waarom zou u niet lekker een ligstoel nemen met een boek en u heerlijk onder de dennen van Alep nestelen voor een fijne siësta ? In het zomerseizoen kunt u een duik nemen in het buitenbad als verfrissend tussendoortje en de Auberge de Bessilles biedt u zijn verfijnde en authentieke keuken op basis van verse producten van de markt.

Bent u met het gezin ?

Neem een ​​pauze rond de schaduwrijke picknickplaats en geniet met uw eigen spullen van de speelplaatsen, het sportterrein (stadspark en fitness) en de minigolf, die geopend is van april tot oktober. Hier kun je heerlijk genieten van de rust en de natuur !

©Natacha Durrieu
©Natacha Durrieu

Een bos vol acrobaten om de mooiste avonturen te beleven

Daar gaat niets boven ! U bent de avonturiers van het park ! Geniet van de  talrijke buiten-activiteiten die beschikbaar zijn in het park de Forêt d’Acrobates, voor alle niveaus en alle leeftijden, van 2 tot 99 jaar ! (Betaalde toegang).

Op het programma: een klimbos met 170 elementen waaronder 40 tokkelbanen, schieten met paintball, laser outdoor, boogschieten, een escape game, een plek voor spelletjes tussen de bomen voor de allerkleinsten, een gratis parcours in de natuur vol zintuiglijke sensaties voor kinderen onder de 4 jaar …

Dat is pas iets om alle avonturiers als Robin Hood in Montagnac  mee te prikkelen !

©AdobeStock

REPRODUCTIE VAN FOTO’S VERBODEN