Iedereen weet dat het altijd mooi weer is in Cap d’Agde! ‘s Zomers schijnt de hele dag door de zon en je gaat al gauw op zoek naar verkoeling. En dat is meestal bij het water! Met je handdoekje over je schouder en je slippers aan je voeten ben je klaar voor het strand.

Wij hebben dan ook de mooiste stranden van de Hérault voor je uitgezocht, om met je strandlaken neer te strijken tijdens je vakantie. Zandstranden, helderblauw water, ongerepte natuur… Er is voor ieder wat wils.

De mooiste stranden van Cap d’Agde

Het strand Richelieu

Dé plek voor kinderen! Dit strand is ideaal voor jong… én oud! Neem een schep en emmer mee en laat de kinderen zandkastelen bouwen, terwijl jij op je handdoekje heerlijk geniet van het zonnetje. Dankzij de zandbanken die hier de hele dag door zorgen voor een lekkere watertemperatuur en het brede strand, zijn de kinderen urenlang zoet en willen ze ‘s avonds zelfs niet meer naar huis!

©Henri Comte

Het strand van Grande Conque

Voor uw veiligheid zijn voetgangers en verkeer op het strand van Grande Conque tijdelijk verboden. De Allée de la Conque, die deze uitzonderlijke natuurgebieden accentueert, biedt echter een prachtig uitzicht op het strand.

Loop via de trap in de rotsen naar beneden en laat je verrassen door de bijzondere sfeer op dit strand van Cap d’Agde. Je herkent de Grande Conque aan het grijze, bijna zwarte zand. Hierdoor waan je je haast aan het andere eind van de wereld… Zoek een plekje op dit vulkaanzand en laat je blik over de zee glijden. Als je van snorkelen houdt is dit een mooi plekje om in het helderblauwe water via het onderwaterparcours op zoek te gaan naar zeedieren.

©Henri Comte

De mooiste stranden van Vias

Het strand Sainte-Geneviève

Liefhebbers van schatzoeken opgelet! Op het strand Sainte-Geneviève vind je de bekende Santa Lucia schelp. Ga er tijdens je middagje zonnen op het strand dus even tussenuit om te zoeken naar deze geluksbrenger! Je herkent de schelp aan de ronde of ovale vorm en oranje-achtige kleur.

©Henri Comte

Het strand Farinette

Dit bijzondere strand van Vias dankt zijn naam aan de fijne zandkorrels, het lijkt net meel (“farine” in het Frans). Dit strand loopt heel geleidelijk de zee in wat het, samen met de prachtige duinen, een heerlijk rustig zwemplekje maakt. Aan het einde van de dag profiteer je er met je picknickdekentje en rieten mand van een drankje bij zonsondergang! Zo’n romantisch moment wordt vast je favoriete vakantieherinnering!

Natacha Durrieu

Het strand van Clôt

Dit strand van Vias heeft een unieke locatie! Vanaf je strandlaken zie je hier in de verte de vuurtorens van La Tamarissière en Le Grau d’Agde … Een schitterend decor om de mooiste plaatjes te schieten! ‘s Avonds varen de boten in het licht van de vuurtorens… Een fantastisch schouwspel.

©Natacha Durrieu

De mooiste stranden van Portiragnes

Het strand van Bosquet

Zoek wat verkoeling na een wandeling in het ongerepte garrigue landschap! Spreid je favoriete handdoekje uit en profiteer van een middagje op dit fijne zandstrand. Het strand van Bosquet in Portiragnes biedt je een rustige omgeving, ver weg van de drukte in de stad. Wanneer je met kinderen reist, is de familiesfeer van dit strand een verademing! Wat dacht je van zeilplanken huren voor een leuke middag met je gezin?

©Henri Comte

Het strand van La Rivierette

De ligging van dit strand tussen Sérignan en Portiragnes is bijzonder. De twee meren en de Middellandse Zee zorgen hier voor een breed aanbod van zwemmogelijkheden. Het is dé plek voor natuurliefhebbers. Met de Grande Maïre op de achtergrond duik je in de ongerepte natuur van je vakantiebestemming.

©Henri Comte
Foto’s hergebruiken verboden