Met je mandje aan je arm is het tijd om op zoek te gaan naar verse groenten, fruit en specialiteiten uit de streek. Vraag je je af waar je de beste marktproducten vindt rond Cap d’Agde? Bekijk dan hier ons overzichtje van de mooiste markten in de Hérault.

Alle markten

Het VVV biedt een lijst van wekelijkse markten verspreid over de regio, die in het hoogseizoen of het hele jaar door worden gehouden.

De markt van Agde – Een heerlijk aanbod

Cap d’Agde ligt aan de Middellandse Zee en biedt daarmee een aantal heerlijke zeevruchten. Op de traditionele markt van Agde vind je dan ook een breed aanbod van streekproducten.

De kraampjes van de markt liggen vol met mosselen, oesters, zeevruchten en verse vis. Als je niet echt een ster in de keuken bent, zijn de kant-en-klaargerechten van lokale producenten ideaal: vissoep, “bourride” van zeeduivel, gevulde calamares, “macaronade” (pasta met vlees) of “rouille de seiche” (zeekatspecialiteit). 

Praktische infos: voor nog meer regionale producten uit de Hérault is er elke donderdag van 6.30 tot 13.00 uur een markt op de Promenade, rond de markthallen en op het Place du Jeu de Ballon. Daarnaast vind je een tweede traditionele markt in Agde, van 1 april t/m 30 september op zondag, van 7.00 tot 13.00 uur op de Promenade.

De markt van Cap d’Agde – Vissen naar kwaliteit

Liefhebbers van verse vis opgelet, want deze markt in de Hérault is voor jou gemaakt. Aan de Quai de l’Estacade van de wijk Vieux Port ontdek je van half juni t/m eind september vis die dezelfde ochtend nog gevangen is. Dankzij de tips van lokale vissers koop je de beste witte vis om voor de lunch een “bourride” vissoep van te maken!

Bourride is een typisch gerecht uit de Hérault. Het wordt wel eens vergeleken met een bouillabaisse, maar het is veel meer dan dat! Bourride is eigenlijk een gerecht gemaakt van zeeduivel, maar het is ook lekker met een andere vissoort… Zoals makreel bijvoorbeeld. Let wel op graatjes wanneer je kiest voor een typische rotsvis uit de streek!

Na de boodschappen struin je tevreden met je gezin of vrienden langs de kades, terwijl je geniet van de zacht ruisende Middellandse Zee.

Praktische info: deze markt vindt plaats van half juni t/m eind september, op dinsdagochtend van 7.00 tot 13.00 uur.

De markt van Vias-Plage – Op zoek naar traditie

Wanneer je goede kwaliteitsproducten zoekt, zijn korte ketens de beste optie. En dat is precies wat de boerenmarkt van Vias-Plage je biedt. Deze markt van de Hérault nodigt je uit om streekproducten te proeven, direct afkomstig van bedrijven uit de omgeving.

Prikkel je tong met stierenvlees, boeren lamsvlees uit de Pays d’Oc en ham uit Lacaune! De Hérault is ideaal gelegen voor het traditionele zouten van vlees, dankzij het bergklimaat en de wind uit zee. De typische weersomstandigheden van de Hérault zorgen dan ook voor het unieke aanbod van vleeswaren in de streek! Daarnaast vind je op de boerenmarkt van Vias-Plage verse groenten, fruit en zeevruchten. Dé gelegenheid om een praatje te maken met de boeren, die je met passie alles vertellen over de streek…

Praktische info : de boerenmarkt van Vias-Plage vindt elke maandagochtend plaats van juni t/m september, vanaf 8.00 uur.

De markt van Pézenas – De must van het weekend

Deze kleurrijke markt van de Hérault heeft een ruim aanbod van lokale, regionale en biologische producten die in de omgeving bekend staan om hun kwaliteit. Je vindt zeker wat je zoekt op de markt van Pézenas, in een typische Zuid-Franse sfeer: kramen met heerlijke geuren van vleeswaren, kaas, groenten, fruit, vis en schaaldieren… Zorg dat je wat “petits pâtés” (pasteitjes) uit Pézenas koopt, een typisch product dat hier met veel trots wordt gemaakt. Dit eeuwenoude recept bestaat uit deegpasteitjes gevuld met lamsvlees, basterd suiker en een vleugje citroen. Een lekker zoet hapje. 

Daarnaast vind je op deze markt ook bloemen en spulletjes van lokale ambachtslieden.

Praktische info: vlak bij Cap d’Agde wordt de markt van Pézenas al zo’n 600 jaar elke zaterdag van 8.00 tot 13.00 uur gehouden van het Place Frédéric Mistral tot het Place du Marché des Trois Six, met op het Square du Poilu de biologische markt.

Le marché - Ville de Pezenas
©Henri Comte

Le marché de Montagnac – A la découverte des terroirs

Hier struin je onder de plataanbomen over de markt in het centrum van Montagnac. Je vindt er alles wat je zoekt om een typisch streekgerecht te maken. Deze markt van de Hérault is al 800 jaar het bruisende centrum van dit Gallo-Romeinse plaatsje, waar sinds de middeleeuwen markten worden gehouden. Tegenwoordig bieden de marktlui diverse groenten, fruit en zeeproducten uit de streek! Bij de wijnboeren en telers uit de regio leer je alles over de bijzondere wijnen en gerechten uit de Hérault.

Praktische info: deze markt vindt elke vrijdag plaats op de Esplanade des Platanes, van 7.00 tot 13.00 uur.

Crédit photos : Natacha Durrieu – Adobe Stock
REPRODUCTION DES PHOTOS INTERDITE