Cap d’Agde ist DIE SPORT-DESTINATION am Mittelmeer. Ein außergewöhnlicher Ort, um vor einzigartiger Kulisse Sport zu treiben. Freu dich auf einen hochwertigen Empfang und Dienstleistungen auf hohem Niveau.

Golf International

De Golf International Cap d’Agde is het enige golfparcours van de regio met zicht op zee! De 27 holes op dit terrein van 115 hectare zijn ontworpen door Ronald Fream (Alizés, Azur) en Alain Prat (Volcan). Je beleeft er een onvergetelijke golfervaring.
In een typische, Zuid-Franse natuur met geuren van tijm en brem, tussen de groene eiken, dennen- en palmbomen of aan de voet van de Mont Saint-Loup waar je uitkijkt over de Middellandse Zee is het een uitdaging om niét te komen profiteren van golfen, met keuze uit drie combinaties van 18 holes, middenin een schitterend landschap.
• Classic Course: Azur & Alizés – Par 72 van 6330 meter
• Champion Course: Volcan & Azur – Par 72 van 6195 meter
• Challenge Course: Alizés & Volcan – Par 72 van 6135 meter

De Golf International du Cap d’Agde is het hele jaar open en biedt daarnaast: 42 practice plaatsen, waarvan 16 overdekt, 2 putting greens en 3 approach greens.
Meer informatie: Mike Lorenzo Vera Sport Academy

Centre International de Tennis

In 1973 richt Pierre Barthès een van de grootste en meest bekende tenniscentra van Europa op. Een legendarisch verhaal! Grote evenementen zoals de “National de Tennis”, de “Carré d’As” toernooien met tennislegendes Borg, Vilas, Noah, Connors en Mac Enroe  of de”Trophée de la Femme” dragen bij aan de bekendheid van het complex.

Middenin Cap d’Agde, in een schitterend dennenbos op 400 meter lopen van de zee is het Centre International de Tennis een complex voor competitie en opleiding, dat al meer dan 20 jaar wordt beheerd door de internationale French Touch Academy, een Franse specialist op het gebied van tennistraining maar ook tennis- en padelles. De tennisacademie begeleidt niet alleen jong talent uit de Franse tenniswereld, maar ook jongeren van over de hele wereld die bij dit unieke tenniscentrum speciale trainingen op maat komen volgen. Ontdek het zelf: 22 buitenbanen, 4 kunstgrasbanen, 12 GreenSet banen, 6 gravelbanen, 8 binnenbanen, waarvan 6 GreenSet banen en 2 gravelbanen, 3 padelbanen, 2 squashbanen, 2 badmintonvelden.

Daarnaast biedt het complex: 1 zwembad, 1 fitnessruimte (steppers, roeimachines, crosstrainer…), 1 clubhouse, 1 pro-shop, 1 receptieruimte (maximaal 30 pers.) en conferentiezaaltje (98 zitplaatsen). Het complex van Centre International de Tennis is toegankelijk voor recreatie of topsporters.

Ontdek het populaire padel!

Nicolas Trancart, een van de beste Franse padelspelers van dit moment, organiseert ‘s zomers padelles en trainingen voor ervaren spelers in Cap d’Agde. En dat allemaal met een fantastisch team van padelcoaches.

Centre Nautique

Het Centre Nautique, bekroond met 4 sterren van het keurmerk France Station Nautique, is hét kloppende watersporthart van Cap d’Agde, middenin de plezierhaven, aan het Richelieu strand.

Als je ook zo’n fan bent van watersporten, is het Centre Nautique precies wat je zoekt! Een modern complex met alle nodige faciliteiten voor het zeilen, in de beste veiligheidsomstandigheden. De afwisselende vloot wordt goed onderhouden in de ruime technische werkplaats. Hiermee biedt het centrum watersportactiviteiten voor alle leeftijden, groepen, gezinnen of individueel, met lessen voor beginners en gevorderden, privé- of bedrijfscursussen… Zeillessen en -cursussen (drifter, catamaran, windsurfen), verhuur van zeilboten, zeilplanken, kano’s, sup-boards, waterfietsen en wetsuits… Alle waterratten zijn hier welkom!

Suppen: meer dan alleen een trend!

Suppen is een sport voor iedereen, zowel beginners als gevorderden. Wil je met een supinstructeur op pad, voor een tochtje tot aan de rots van Brescou, waar je in het helderblauwe water uitkijkt op de vissen, zee-egels en allerlei rotspartijen?
Pak je peddel en suppen maar!

Fietsen

Cap d’Agde is ook een ideale fietsbestemming. Als je weet dat fietsen uitstekend is om aan je conditie te werken, af te vallen, te ontspannen, een frisse neus te halen en mooie plekjes te ontdekken heb je geen excuus meer om het niét te doen. Het is ook nog eens milieuvriendelijk!

Door de steden en dorpen van de streek loopt een heel netwerk van wel 135 km aan fietspaden, fietsstroken en groene wegen. Profiteer van prachtige tochtjes over onze parcoursen tussen natuur en kustgebied. En savoir plus

Sportievelingen kiezen uit een van de 21 MTB paden (oranje paaltjes) verspreid over 500 km. Vanuit vier vertrekpunten ontdek je de hele streek: Nizas, Montagnac (Domaine de Bessilles), Florensac en Vias. Zowel beginners als gevorderden vinden hier het juiste parcours, dankzij de vier verschillende niveaus: 2 groene circuits, 12 blauwe circuits, 6 rode circuits en 1 zwart circuit.

We hebben overal aan gedacht:

De streek telt namelijk naast alle parkeergelegenheid en speciale faciliteiten voor fietsen of mountainbikes ook een aantal dienstverleners met het keurmerk “Accueil Vélo”. Zij bieden aangepaste diensten, uitrusting, tips en praktische informatie voor fietsers.

Wist je dat?

Cap d’Agde is hét aankomstpunt voor de “Grande Traversée du Massif Central” (GTMC).

Archipel, la Cité de l’Eau

Archipel – la Cité de l’Eau, ligt tussen AgdeCap d’Agde en Le Grau d’Agde. Dit complex van 10.000 m² is gewijd aan sport, recreatie en wellness. Het watercomplex is geschikt voor iedereen, welke activiteit je ook zoekt!

Recreatie:

Recreatiebad, balneobad, waterglijbanen, kikkerbad, massagestralen, waterparasol, diverse zwanenhalzen, bubbelbedden.

Ontspanning:

Stoombad, biologische sauna en traditionele sauna, emmerdouche, ijsfontein, bubbelbad, rustruimte, behandelingen, massages voor gezicht en lichaam, Spa rituals en de nieuwste generatie LPG behandelingen…

Sport:

Zwembad van 25 meter voor activiteiten zoals sportzwemmen, aquafitness, kinderzwemmen en schoolzwemmen.

Op zoek naar ontspanning en wellness? Archipel – la Cité de l’Eau is het hele jaar open (openingstijden op de website). Het complex biedt daarnaast waterosteopathie, sofrologie en workshops reiki.

Geef je lichaam rust: stap binnen bij het watercomplex Archipel!

Winkel

Alle producten met illustraties van kunstenaar DOZ (posters, kaarten en koelkastmagneetjes) zijn te vinden bij de samenwerkende dienstverleners.
Poster 70×50: 39 euro
A3 poster: 15 euro
Koelkastmagneetjes: 5 euro
Kaarten: 3 euro

Klaar voor de start? GO!!!

Sporten doe je niet alleen om je beter te voelen, je grenzen te verleggen, aan je gezondheid te denken en te ontspannen, maar ook om andere mensen te ontmoeten en van de natuur te genieten. Er zijn talloze redenen en de positieve werking op lichaam en geest is overduidelijk.
Kies voor Cap d’Agde en kom sporten in een unieke omgeving!
Naast het onthaal en de hoogwaardige faciliteiten van het Centre International de Tennis, de Golf International, het watercomplex Archipel – la Cité de l’Eau en het Centre Nautique, vind je er talloze wandel- en fietspaden!

En savoir plus : www.capdagdedestinationsports.com

Fotocredit: Natacha Durrieu – Elody Imbault – Henri Comte – Cyril Montels – FFVoile – Centre Nautique – Herve Leclair – French Touch Academy – Illustrations DOZ
Foto’s hergebruiken verboden