Cazouls d’Hérault

Een tempeliersdorp aan de Hérault-rivier

Een groen dorp waar de Hérault en de Boyne-rivier samenvloeien en waar het milieu en de Occitaanse tradities goed beschermd worden.

Een commanderij van de Tempeliers

In de middeleeuwen kwam dit dorp eerst onder dubbel toezicht van de bisschoppen van Béziers, die de eigenaren van de kerk Saint-Pierre waren, en de bisschop van Agde die de landerijen bezat.

De bisschop van Béziers gaf zijn rechten op de kerk Saint-Pierre rond 1150 aan de tempeliers, die er een commanderij in stichtten en daarna kwam het in handen van de hospitaalridders van Saint-Jean de Jérusalem. Dit kasteel wordt tijdens de Franse Revolutie als nationaal monument verkocht.

Tegenwoordig zijn er nog getuigen van deze periode te zien, in de rue des Templiers: de feodale muren van de vroegere commanderij van de tempeliers en de kerk Saint-Pierre Saint-Paul, met haar gekartelde terras en de zonnewijzer.

Verder lezen

Als een tuin aan de rivier

Het dorp wordt omringd door dijken die in 1852 zijn aangelegd om overstromingen van de Hérault-rivier te voorkomen. Deze dijken zijn een wandelpad geworden en u kunt hier het natuurlijke landschap van de vlakte ontdekken.

De laatste dijk die in 1901 is aangelegd na een ernstige overstroming in september 1875 is nog altijd nuttig en beschermt de stad. Loop over deze “groene ceintuur”, tussen het dorp en de rivier, om de pracht van het dorp te waarderen dat zijn natuurlijk erfgoed en de regionale cultuur goed beschermt.

Zoom op

Zoom op de “tambourin”

In Cazouls-d’Hérault is een regionale sport heel populair en het publiek is er gek op: het balspel met de tamboerijn. Het is een oud balspel. Een team van vijf spelers neemt het tegen elkaar op. De club van Cazouls bestaat al meer dan honderd jaar. In Cazouls vindt het Europees kampioenschap plaats. Informeer naar de Tambourin-wedstrijden die in de dorpen worden georganiseerd om deze spectaculaire sport te ontdekken.

Onze suggestie

Het bescheiden huis op nummer 3 van le Plan Neuf is dat van de familie van “l’homme vent”, Louis Paulhan (1883-1963), een pionier in de luchtvaart.

Onze brochures via “Cazouls d’Hérault”

 • Verblijf gids
  Om alles te weten te komen over vrijetijdsactiviteiten, wandelingen, havens, diensten en nuttige adressen.

  Adressenlijst

  Toeristisch Kantoor

  Bureau d’information
  20 place du 14 juillet
  34120 Pézenas
  Téléphone : 04 67 98 36 40
  Email

  Gemeentehuis

  3 Place de la Fontaine
  34120 Cazouls-d’Hérault
  Téléphone : 04 67 25 27 40
  www.cazouls-herault.eu
  Email

  • logo vignobles et découvertes
  • logo Grands sites Occitanie SDF
  • logo Villes & pays d'art & d'histoire