Agde
Cap d’Agde

Vier verschillende sferen voor een vakantie naar gelang uw wensen! 

Daar waar zoet en zout water elkaar kruisen, vormen Agde, Cap d’Agde, Grau d’Agde en La Tamarissière een archipel waar het goed leven en vakantie vieren is aan de oevers van de Middellandse Zee. 

Cap d’Agde

Deze beroemde badplaats bestaat uit een mozaïek van wijken met verschillende stijlen die de mediterrane manier van leven rond de jachthaven combineren. Bruisend, trendy, verrassend, groen en vooral gewoon een fantastische badplaats. De charme van Cap d’Agde zal u zonder enige twijfel bekoren!

Klik hier voor meer informatie

Verder lezen

De stad Agde

Deze oude stad van Griekse oorsprong weerspiegelt 26 eeuwen geschiedenis in de rivier de Hérault. De stad Agde is absoluut uniek in de Languedoc en weet u te verrassen met de elegantie en rijkdom van zijn architectuur. Van de stadswallen en La Marine tot de kleine steegjes en vele pleinen, een fantastische reis door de tijd!

Klik hier voor meer informatie

Grau d’Agde

Dit traditionele vissersdorp is gelegen aan de Middellandse Zee, op de linkeroever van de rivier de Hérault. Hier komen en gaan de vissersboten tussen de steigers, de visafslag, de scheepswerven … en de stranden natuurlijk! De rustige en gezellige haven is zeker een bezoekje waard, gewoon voor een dag of een wat langere periode!

Klik hier voor meer informatie

La Tamarissière

Dit kleine dorpje aan zee met zijn 200 jaar oude dennenbos heeft alle troeven in huis om iedereen die gek is op de natuur en rust te plezieren! Ga op ontdekking in La Tamarissière, tussen strand en bos, en laat u verleiden!

Klik hier voor meer informatie

Zoom op

Zoom op Mont Saint-Loup: een oude vulkaan

De Mont Saint-Loup is 740.000 jaar geleden ontstaan tijdens een vulkaanuitbarsting en vormt vandaag de dag een beschermd en goed bewaard natuurgebied.

Op de berg staan twee gebouwen: een vuurtoren en een gekanteelde toren genaamd de ‘Tour des Anglais’ (de toren van de Engelsen), gebouwd in de 18e eeuw. Samen met het Fort van Brescou maakten ze deel uit van het oude kustbewakingssysteem.

Hier moet u absoluut naar de top klimmen, zo’n 113 meter hoog. Dit kan zowel te voet als met de fiets. Eenmaal boven kunt u genieten van een uitzonderlijk uitzicht van 360° over de hele regio!

Suggestie

Het beschermde mariene gebied van de kust van Agde: ‘Posidonies du Cap d’Agde’.

Dit gebied beslaat 6.000 hectare. Het herbergt een grote biodiversiteit dankzij de flora en fauna op een mariene site van vulkanische oorsprong waar ook het fort van Brescou staat.

Dit gebied is een kwetsbaar erfgoed van onschatbare waarde. Het wordt dan ook goed beschermd en beheerd door de stad Agde, wat gebeurt in samenwerking met de maritieme actoren (beroeps- en vrijetijdsvissers, duikers, pleziervaarders, jachthavens …). Het is trouwens ook een ecotoeristische site die u kunt benaderen via het onderwaterpad (vanaf La Plagette) tijdens een duiksessie in het hart van de onderwatersite van Les Tables of tijdens een tocht op zee aan boord van een plezierboot of uw eigen boot waarbij u natuurlijk ook de specifieke regels van de ecologische ankerplaats respecteert.

Voor meer informatie en nieuws: airemarineprotegeecoteagathoise

©shutterstock

Onze brochures via “Agde / Cap d’Agde”

 • Verblijf gids
  Om alles te weten te komen over vrijetijdsactiviteiten, wandelingen, havens, diensten en nuttige adressen.
 • Kaart - Agde, Le Cap d'Agde, Le Grau d'Agde en La Tamarissière
  Stadsplattegrond van Agde, Le Cap d'Agde, Le Grau d'Agde en La Tamarissière, wandel- en fietsroutes.
2 results

  Adressenlijst

  Toeristisch Kantoor

  Rambla du Soleil – 34300 Le Cap d’Agde
  Téléphone : 04 67 01 04 04 – Email

  Îlot Molière – Place de la Belle Agathoise – 34300 Agde
  Téléphone :  04 67 31 87 50

  Het hoofdkantoor : Bulle d’accueil – 34300 Le Cap d’Agde
  Téléphone : 04 67 01 04 04 – Email

  Gemeentehuis

  Rue Alsace Lorraine
  34300 Agde
  Téléphone : 04 67 94 60 00
  www.ville-agde.fr
  Email