Castelnau de Guers

Vanaf het kasteel…

Castelnau-de-Guers is op een rotspunt gebouwd en is net een balkon dat over de vallei van de Hérault hangt. Het dorp heeft alle charme van een middeleeuws vestingdorp behouden.

Ga de hoogte in

Het dorp Castelnau-de-Guers wordt voor het eerst in 1069 genoemd. Het is een strategische plek die de vallei van de Hérault domineert, op het kruispunt van de Via Domitia en het vispad. Het middeleeuwse dorpje staat op een rotspunt en wordt omringd door nog zichtbare stadsmuren. Zodra u door de poort komt bent u meteen terug in het verleden.

Het feodale kasteel uit de 12e eeuw met zijn terras biedt een panoramisch uitzicht over de vallei van de Hérault. Slenter door de straatjes waar veel schatten zijn te vinden: de plattegrond van de klokkentoren, de broodoven, de toren van de kerkklok, de resten van het rondepad en de kerk Saint-Sulpice, die door de Benedictijnse monniken van Saint-Thibéry werd gebouwd. In een meridionale gotische stijl met een karakteristieke kerkklok met vier torentjes.

Ver voor de middeleeuwen woonden hier al mensen. Ga het gemeentehuis binnen en ontdek een kopie van de paleochristelijke sarcofaag van Piquetalen uit de 6e eeuw voor Christus, die in Castelnau is teruggevonden en waarvan het origineel zich in het Louvre-museum bevindt. Er is ook een crematiegraf uit het midden van de 6e eeuw voor Christus te zien, die aan de voet van de heuvel Saint-Antoine werd ontdekt. 

Verder lezen

Een beschermde natuur middenin de garrigue

Natuurliefhebbers kunnen het “circuit Saint-Antoine” doen, een circuit van 10 km om landschappen te ontdekken die doen denken aan de schilderijen van Cézanne, waar garrigues en heuvels met pijnbomen worden afgewisseld met wijngaarden.

Middenin deze beschermde natuur ontdekt u de kapel Saint-Nicolas de Tapulsiac en L’Ermitage Saint-Antoine du Lac, de perfecte plek om te mediteren. Verderop ligt het maanlandschap van “L’étendoir des fées”, een rotsachtige vlakte van 200 m lang met buitengewone kleuren.

Zoom op 

“L’étendoir des fées”

Deze spectaculaire geologische formatie is 50 miljoen jaar geleden gevormd. Deze dikke laag van roze kalk, van 200 m bij 50 m, is door erosie afgevlakt. De ronde vormen en de originele gevlekte kleuren maken er een bijzondere plek van. Als het regent vullen de kleine holtes zich met water, waar de lucht in weerspiegelt en dit zet de hele site in het licht.

De legende vertelt dat bij volle maan, na de regen, de elven hier hun was kwamen doen en het lieten drogen op de rotsen.

Onze suggestie

De theatrale rondleidingen van Castelnau-de-Guers

In de zomer laat de vereniging “Les Rosses Moustiques” u het dorp en zijn architecturale schatten ontdekken in het kielzog van kleurrijke of excentrieke personages die rond de Seigneur van Castelnau verzamelen. 

Onze brochures via “Castelnau de Guers”

 • Verblijf gids
  Om alles te weten te komen over vrijetijdsactiviteiten, wandelingen, havens, diensten en nuttige adressen.

  Adressenlijst

  Toeristisch Kantoor

  Bureau d’information
  20 place du 14 juillet
  34120 Pézenas
  Téléphone : 04 67 98 36 40
  Email

  Gemeentehuis

  11 Pl. de la Mairie
  34120 Castelnau-de-Guers
  Téléphone : 04 67 98 13 61
  www.castelnau-de-guers.com
  Email