Adissan

De bakermat van de Clairette

Zin in een pauze midden op het platteland? Neem de tijd om een stop te maken in Adissan om deze unieke en feestelijke wijn te proeven.

Een grote wijn van de Languedoc

“Het zijn de Romeinen die in de streek van Narbonne van de Clairette een grote wijn maken”…

De naam van het dorp Adissan zou van een rijke Romeinse landeigenaar komen die zijn villa ten zuiden van het huidige dorp bouwde. Op dit belangrijke stuk staatsland hebben archeologische opgravingen een wijngaard blootgelegd met grote wijninstallaties en vooral een groot aantal voorraadkelders. De druiventrossen die onder in een put zijn teruggevonden zijn geïdentificeerd als Clairette-druiven.

Adissan ligt in het hart van de AOC-wijn Clairette du Languedoc, die in 1948 is erkend. Als u door de straatjes van het dorp wandelt ontdekt u huizen van wijnboeren die de getuigen zijn van een belangrijke wijnactiviteit.

Om deze beroemde Clairette te proeven, een witte droge of zoete wijn die van de unieke witte Clairette-druif wordt gemaakt, kunt u naar de coöperatieve wijnkelder voor een proeverij.

Verder lezen

Ontdek het dorp

In Adissan kunt u een stop maken in het schaduwrijke park, vlakbij de oude wasplaats, of op het plein van Le Griffe, waar het standbeeld l’Eté staat, een werk van de grote beeldhouwer Mathurin Moreau. De romaanse kerk Saint-Adrien, die in 1175 al genoemd werd, is in de 14e eeuw heropgebouwd in een landelijke gotische stijl. De klokkentoren steekt boven het dorp uit.

Zoom op

Zoom op : de kapel van La Roque

Neem de tijd om de kapel van La Roque te bezoeken, op 2,5 km van het dorp, langs de wijngaarden. Het uitzicht is adembenemend! Op twee oriëntatietafels wordt het landschap aangeduid en de beroemde Clairette wordt genoemd. De kapel werd in 1851 door de inwoners gebouwd om de maagd Maria te eren, na een epidemie van zweetkoorts.

Onze brochures via “Adissan”

 • Verblijf gids
  Om alles te weten te komen over vrijetijdsactiviteiten, wandelingen, havens, diensten en nuttige adressen.

  Adressenlijst

  Toeristisch Kantoor

  Bureau d’information
  20 place du 14 juillet
  34120 Pézenas
  Téléphone : 04 67 98 36 40 Email

  Gemeentehuis

  Plan des consuls
  34230 Adissan
  Téléphone : 04 67 25 01 12
  www.adissan.fr
  Email

  • logo vignobles et découvertes
  • logo Grands sites Occitanie SDF
  • logo Villes & pays d'art & d'histoire