Als u wilt genieten van een prachtig uitzicht op het water met talloze blauwtinten of een wandeling langs de kust van de Middellandse Zee, dan is dit de plek!

Waarom vulkanisch?

Dit bijzondere landschap is ontstaan door onderzees vulkanisme, zo’n 750.000 jaar geleden, aan het zuidelijke puntje van de Chaîne des Puys d’Auvergne. De opéénvolgende vulkanische uitbarstingen zijn te zien in de verschillende bodemsoorten: verharde lavastromen, vulkanische tuf met zinksel, glas, enz.

De rotskust, afgesleten door de zee, loopt uit in zee en vormt het Grande Conque strand, maar ook kleine baaitjes. Vanaf de rotspunt (21 m) heeft u een wijds uitzicht op Cap d’Agde, de kust en de zee.

Grande Conque strand

Dit strand in de vorm van een croissant is het énige zwarte zandstrand! Het is bereikbaar via een trap uitgehold in de rotsen. Het heldere water is er ideaal om het leven onder water te ontdekken.

©Meauxsoone

De legende van de “rotsen van de 2 broers”

Deze rots, gevormd door twee punten, overblijfselen van een vulkanische kegel, kreeg zijn naam vanwege een legende: lang geleden vonden twee broers op een avond op het strand een gewonde zeemeermin. Zij namen haar mee en verzorgden haar lange tijd. Ze werden er allebei smoorverliefd op en natuurlijk jaloers op elkaar. Uiteindelijk vermoordden zij elkaar.

De zeemeermin smeekte Poseidon, god van de zee, om een zichtbaar teken achter te laten als herinnering van hun liefde voor haar. De god van de Zee antwoordde door twee grote rotsen neer te zetten op de plek waar de twee broers de prachtige zeemeermin hadden gevonden.

©Henri Comte

EEN IDEALE PLEK OM TE ONTSPANNEN EN HEERLIJK TE GENIETEN VAN GEZONDE ZEELUCHT!


Foto’s hergebruiken verboden