Zicht op zee, je blik die de horizon afdwaalt en je geliefde naast je: zonsondergang is hét moment van je romantische avond. Voor vijf minuten of tijdens een picknick: het vallen van de avond is altijd weer even fascinerend. Ontdek hand in hand de mooiste plekjes om lekker romantisch de zonsondergang van Cap d’Agde te bewonderen!

De uitmonding van de Hérault

Tussen het strand van Le Grau d’Agde en het strand van La Tamarissière stroomt de Hérault naar de Middellandse Zee. Kies een van de twee dijken en profiteer samen van een romantische zonsondergang.

Haal het beste uit dit moment door voor zonsondergang lekker een duik in de zee te nemen, bij een van de stranden langs de riviermonding van de Hérault. Even opdrogen met de laatste zonnestralen en dan is het tijd voor een picknick!

Het strand van Portiragnes en Grande Maïre

Bij Portiragnes profiteer je van een wandeling over de brede zandstranden. Met je blik op de oneindige zee is dit een rustig en vredig plekje, ideaal voor een romantische wandeling. Vertrek ruim voor zonsondergang en volg de wandelpaden langs de zee, door de duinen. Stop bij het strand van Rivierette, en wandel naar de lagune vanGrande Maïre terwijl de laatste zonnestralen het ongerepte landschap bedekken met een gouden gloed. Kies een plekje tussen de meertjes en het riet en geniet van het schouwspel. Voor ontelbare zonsondergangen is ook de strandboulevard van Vias een uitstekend plekje.

Mont Saint-Loup

Wanneer je een schitterende zonsondergang boven de Middellandse Zee wilt, moet je te voet of met de fiets naar de top van de Mont Saint-Loup. Huur fietsen en maak een romantisch tochtje, op zoek naar de Mont Saint-Loup. Samen romantisch wegfietsen bij de laatste zonnestralen boven de Middellandse Zee is een bijzondere ervaring die je nog lang bij zal blijven.

Pointe du Cap d’Agde

Van hieruit heb je een adembenemend uitzicht over het Fort de Brescou op zee, de Canigou en de Mont Saint-Clair. Een leuke tip voor een romantisch uitstapje bij zonsondergang dus. Daarnaast heb je hier een schitterend uitzicht op het zwarte zandstrand van Grande Conque en de rots “Les Deux Frères”.

Het verhaal wil dat twee broers hier een gewonde zeemeermin hebben gered en allebei smoorverliefd zijn geworden. Uit jaloersheid hebben ze elkaar vermoord. Vol verdriet vroeg de zeemeermin aan Poseidon om een teken van deze liefde achter te laten: hij plaatse de rots die je er ziet. Een hartstochtelijk plekje dus! Maak je romantische avondje compleet met een etentje in de nabijgelegen oude haven.

Saint-Pons de Mauchiens

Het dorpje Saint-Pons de Mauchiens ligt op een rotspunt. Dit typische middeleeuws dorpje uit de Languedoc is in cirkels rond de kerk gebouwd. Buiten de stadsmuren liggen dennenbossen, wijngaarden en garrigue tussen de bergkammen.

Een romantisch plekje om samen met je partner van de zonsondergang te genieten, en heerlijk door het dorp te wandelen. Bij de Cave des Remparts krijg je tips om met de juiste wijn te proosten op de liefde bij dit fantastische uitzicht!

Crédit photos : Abobe Stock – Office de Tourisme Cap d’Agde Méditerranée – R. Dupuy de la Grandrive
REPRODUCTION DES PHOTOS INTERDITE