Seigneurie de Peyrat

Dit immense wijnlandgoed van 170 hectare aan de rand van Pézenas heet je welkom voor een complete rondleiding over het familielandgoed: je bezoekt er de 17e eeuwse kapel met muurschilderingen, de prachtige tuinen en natuurlijk de wijnkelders. Na de rondleiding krijg je de beste wijnen van het wijnhuis te proeven.

Bonus: landgoed Seigneurie de Peyrat organiseert een luxe picknick op de schaduwrijke binnenplaats!

Le château de Saint Martin de la Garrigue

Op een paar kilometer van de Middellandse Zee, in Montagnac, is het 170 hectare grote Château de Saint Martin de la Garrigue het hele jaar door toegankelijk.
Tijdens de rondleiding door het renaissance kasteel, de romaanse kapel uit de 10e eeuw en de wijnkelders leer je alles over de 18 druivensoorten van dit wijnlandgoed. De bekende wijnen die je er proeft: “Picpoul de Pinet” en “Grès de Montpellier”!

Le domaine de Preignes le Vieux

Reis door de tijd bij het Château de Preignes le Vieux, dat sinds 1995 op de monumentenlijst staat! Bezoek de kapel van het landgoed, de wijngaarden en de kelders, voordat je het traditionele vinificatieproces ontdekt tijdens de proeverij van dit ware burchtkasteel.

Le château Saint-Martin de Graves

Leuk om te weten: Johnny Hallyday verscheen ooit op het etiket van de “Terre d’Aumes” wijn. Of je deze Franse zanger nu wel of niet kent: dit wijnkasteel is een bijzondere plek voor een familiereünie, een bruiloft of verjaardagsfeest ! Bezoek hier voor meer informatie

De charme van de coöperatieve wijnhuizen van de Hérault

De wijncoöperaties van de streek worden gevormd door een samenwerking van verschillende wijnboeren. De Cave Coopérative de Montagnac en Les Caves Richemer liggen vlak bij Cap d’Agde. Beide coöperaties bieden typische wijnen uit de Languedoc.

De Cave Coopérative de Montagnac werd in 1937 opgericht en telt 450 wijnboeren, mannen en vrouwen met passie voor hun vak, en 2700 hectare aan wijngaarden in deze afwisselende streek. 

Dankzij de twee vinificatieruimtes is de wijncoöperatie van Montagnac nu een van de meest bekende bedrijven uit de wijnsector.

• Je ontdekt deze coöperatie langs het parcours van “Terroir d’art et de nature”. Onderweg kom je langs veertien beelden van kunstenaars uit de Hérault, voor een mix van kunst en wijn!

Wijncoöperatie Les Caves Richemer ligt tussen de Middellandse Zee, het Canal du Midi en het meer van Thau en is daarmee de enige coöperatie aan de kust. Dankzij de geografische ligging krijgt de wijn een verfijnde en frisse smaak! Deze coöperatie van 1000 hectare biedt typische druivensoorten zoals Terret, Marselan en Piquepoul.

• Je ontdekt ze tijdens de proeverijen en de kookworkshops van de coöperatie. Voor nog meer wijngeschiedenis en een uniek uitzicht: fiets door de wijngaarden, met op de achtergrond de Middellandse Zee

Geschiedenis van de wijngaarden en wijnen uit de Hérault

Wil je meer weten over de geschiedenis van de wijnen uit de Hérault tijdens een gezinsuitje? Bezoek dan de Espace de Vins en Découvertes de Montagnac. Dit bezoekerscentrum toont 26 eeuwen aan geschiedenis over de wijnstreek van de Hérault.
Wat je te wachten staat: de ontwikkeling van de productietechnieken, aanleg en functioneren van de wijnlandgoederen, periodes van crisis en uitbreiding… Reis door de rijke wereld van wijn dankzij interactieve faciliteiten. Een leuk gezinsuitje voor een regenachtige dag of gewoon om iets nieuws te leren!
Kies bij mooi weer voor een wandeling door de wijngaarden! Dankzij de “Wijnwandeling” circuits volg je wandelparcoursen door het wijnlandschap, met vertrek vanuit de wijncoöperaties van Florensac, Pomerols, Montagnac en nog veel meer!

Fotocredit: Adobe Stock – Office de Tourisme – H.Comte
Foto’s hergebruiken verboden

Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor uw gezondheid. Om met mate te consumeren.