Profiteer van de Zuid-Franse zon en een heerlijke vakantie vol belevenissen. Gezinnen hebben hier ruime keuze uit een aanbod van dingen om te zien en te doen: stranddagjes, waterparken, themaparken, musea, leuke uitstapjes, sportactiviteiten: het belooft een unieke gezinsvakantie te worden.
Hier zijn een paar tips om het beste uit je vakantie te halen!

Het strand: een immens recreatiegebied

Ongerept of bruisend, met donker of licht zand: onze 20 stranden nodigen je uit om te spelen, zwemmen, varen, duiken of luieren, als je daar tenminste zin in hebt!
Wat je te wachten staat: zandkastelen bouwen, watergevechten, kuilen graven, beach ball, waterfietsen, suppen… Onder de helderblauwe hemel worden zand en water jouw beste vakantiemaatjes!

Spelletjes voor kleine verkenners

Zelfstandig of als gezin op pad, met onze spelletjesboekjes of de app, Baludik op zoek naar AgdeMontagnacPézenasPortiragnes en Vias. Ontdek het parcours van de “kleine verkenners” door de geschiedenis van Agde, kies een van de workshops voor kinderen of de speurtochten in de musea en volg de gids van het Nationaal Natuurreservaat van Bagnas

Waterratten

Ontdek hoe leuk varen kan zijn! Rondvaarten tot aan het fort van Brescou, aan boord van de Aquavision om het leven op de zeebodem te ontdekken, met je gezin varen op het Canal du Midi, met een eigen bootje of aan boord van een rondvaartboot. Licht het anker!
En onder water is ook leuk! Ontdek het diepzee duiken en verken het onderwaterparcours!

Een leuk uitstapje

De toeristische treintjes van de streek zijn een leuke en originele manier om rond te kijken! In Cap d’Agde en in Vias nemen de toeristische treintjes je mee op zoek naar onze geschiedenis en het landschap. Ga je liever fietsen? Minder rustig, maar net zo aangenaam! Fietspaden, routes langs het Canal du Midi en tussen de wijngaarden: pak je fiets en ontdek de mooiste plekjes van de omgeving.

Tijd voor kermis

Kinderen kijken hun ogen uit tijdens een avondje op een van onze kermissen! Luna Park of Fabrikus World zijn ideale plekken voor gezinnen, met een ruim aanbod van attracties voor jong en oud. Peuters hebben de grootste pret bij het eendjes vissen terwijl de tieners op zoek gaan naar adrenaline bij de extreme attracties. Zorg dat je je smartphone bij de hand hebt om het allemaal vast te leggen.

Picknicken bij recreatiepark Bessilles

Een gezonde geest in een gezond lichaam is wat we zeggen, toch? Neem je gezin mee om een dagje heerlijk uit te waaien in recreatiepark Bessilles. Dit immense en schaduwrijke park is heerlijk voor sport of ontspanning. Terwijl de kinderen spelen op het speelterrein profiteer jij van het fitnessparcours of de tennisbanen! 

Tussen de middag leg je je geblokte kleed op het gras en geniet je van een smakelijke picknick in hartje natuur. Maak van de gelegenheid gebruik om onze specialiteiten te proeven. Kies na het eten voor een wandel- of fietstocht met de kinderen door het park, op een van de parcoursen die door het dennenbos lopen.

Midgetgolfen op een immens terrein

De Far West in Vias? Ja, ja!  Je belandt in Californië op deze midgetgolfbaan met tropische sferen, palmbomen, waterval en rivieren, maar ook in Arizona, met zijn goudmijn en typische westerndorpje. 5000 m² om een balletje te slaan!

Dinosaurussen in Cap d’Agde? Nog een attractie! Op dit immense park van 5000 m² beleef je samen met je kinderen een onvergetelijk avontuur in een prehistorisch en Zuid-Frans decor. Struin door dit schaduwrijke landschap op zoek naar de beekjes en plassen voor wat verfrissing tussen twee swings door. Kijk goed rond, want hier schuilen dinosaurussen achter de palmbomen, dus schrik niet!

In Vias of Cap d’Agde wordt midgetgolf groots uitgepakt!

Fotocredit: Adobe Stock – Office de Tourisme – Petit Train du Cap d’Agde
Foto’s hergebruiken verboden