Florensac

Stad van de bloemen

Op de linkeroever van de Hérault en midden tussen de wijngaarden heeft Florensac alles om u te verleiden.

Een “Flore en sac”

De legende vertelt dat deze stad vroeger werd omringd door weiden en bloemenvelden, vandaar de naam “bloem in tas” en het blazoen “D’azur au sac d’or rempli de fleurs d’argent (Van blauw tot een gouden tas gevuld met zilveren bloemen)”

Dit mooie erfgoed wordt in ere gehouden, vooral tijdens de traditionele “Floralies”, zeer bekend onder alle liefhebbers van mediterrane planten, kleuren en geuren. Een evenement in de lente dat u niet mag missen!

Verder lezen

Kijk Omhoog in het historisch centrum:

Florensac wordt in de 10e eeuw al in teksten genoemd. Het architecturale verleden is te zien in de nauwe schaduwrijke straatjes, waar u heerlijk kunt wandelen. Kijk naar de gevels van de oude woningen uit de 15e, 16e, 17e en 18e eeuw en bewonder de details! U zult in de ban raken van het erfgoed van Florensac met het gezellige Place de la République en de eeuwenoude platanen.

Vervolg uw bezoek en ga de indrukwekkende kerk Saint-Jean-Baptiste binnen. Dit bouwwerk uit de 15e eeuw, dat in de 17e eeuw werd veranderd, heeft nog de apsissen van de eerste romaanse kerk.

Zoom Op

Vinipolis

Dit oenotoeristische geheel is rond de coöperatieve wijnkelder van de wijnboeren van Florensac ontwikkeld en mengt wijnproeverij, gastronomie in de “Florès’Sens” en ontdekking van de druivensoorten en het land. Een leuk en lekker bezoek!

Onze brochures via “Florensac”

 • Verblijf gids
  Om alles te weten te komen over vrijetijdsactiviteiten, wandelingen, havens, diensten en nuttige adressen.

  Adressenlijst

  Toeristisch Kantoor

  Bureau d’information
  20 place du 14 juillet
  34120 Pézenas
  Téléphone : 04 67 98 36 40
  Email

  Gemeentehuis

  Avenue Jean Jaurès
  34510 Florensac
  Téléphone : 04 67 77 00 15
  www.ville-florensac.fr
  Email

  • logo vignobles et découvertes
  • logo Grands sites Occitanie SDF