Streken, een geschiedenis en een bestemming die perfect is voor oenotoerisme, in het gebied Hérault Méditerraée. Neem gerust onze uitnodiging aan om de wijngaarden, de wijnkelders en de wijngoederen te komen ontdekken … en de wijnen natuurlijk!

De oenotoeristische plattegrong “De vins en découvertes • Cap d’Agde – Pézenas”

Om de wegen tussen zee, wijngaarden en hellingen te doorkruisen zonder iets te missen neemt u deze oenotoeristische plattegrond mee, die alle adressen en producties van 85 wijngoederen en coöperatieve wijnkelders bevat waarvan de kelders zijn opengesteld voor het publiek.
U vindt er ook een serie opmerkelijke erfgoedsites.
De kaart is gratis verkrijgbaar in de toeristenbureaus, maar u kunt hem ook downloaden.

Virtueel bezoek … voor het werkelijke bezoek

Ter informatie en om uw keuze te maken voordat u de wijngaarden gaat verkennen, bieden interactieve palen in de Offices de Tourisme van Agde, de Cap d’Agde en Pézenas een virtuele etalage van de streken en het erfgoed van 19 steden en dorpen in het gebied Hérault Méditerranée.
Dit virtuele overzicht is een goed middel om uw volgende oenotoeristische uitstapje zo goed mogelijk voor te bereiden … of met genoegen terug te denken, via prachtige beelden, aan een eerder bezoek.

Espace “De Vins en Découvertes”

Deze ruimte in het centrum van Montagnac vertelt het verhaal van de wijngaarden en de wijn sinds deze door de Grieken werden geïntroduceerd, bijna 2600 jaar geleden.
Zes historische scènes vertellen over de ontwikkeling van de productietechnieken, de opbouw en de organisatie van de wijngoederen, de crises en de groeiperiodes, de architectuur …
Dit verhaal wordt verteld aan de hand van ludieke middelen: een optisch theater, een digitaal boek, een grote, interactieve kaart foor een dynamische kennismaking met de kelders en wijngoederen.
Iedereen heeft gratis toegang tot deze ruimte.
Tel : 04 67 24 18 55

Alcohol is gevaarlijk voor de gezondheid. Drink met mate.